Roel

Eigenaar en oprichter

Nog een zeer gepassioneerd horlogeverzamelaar en gediplomeerd horlogemaker. Roel is mede-eigenaar van Amsterdam Watch Company. Roel en Toesja hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Horlogevakschool in Hoorn en samen afstudeerde. Samen hebben ze altijd gedroomd van het hebben van een vintage horlogewinkel en in 2001 hebben ze de AWCo winkel in de Hartenstraat geopend, die later verhuisde naar de Reestraat.

Roels eindeloze passie voor horloges, de techniek en geschiedenis, maakt dat hij altijd op de uitkijk staat naar de meest bijzondere horloges ooit gemaakt; zowel van grote Zwitserse merken, als de kleine onbekende merken. En, vanwege zijn buitengewone liefde voor horloges en de verhalen erachter, weet hij als geen ander hoe hij een horloge extra “body” kan geven als ze in de winkel binnenkomen.

Zijn liefde voor vintage kan je niet alleen terugvinden in Amsterdam Watch Company, maar ook in zijn huis en garage. Hier vind je een geweldige BSA cafe racer, meerdere vintage Leica camera’s and een enorme Jukebox waar hij veel van geniet, samen met Toesja en hun zoontje Freek.

Our team

Roy