Reparaties

Horlogespecialist Amsterdam Watch Company is van oorsprong horlogemaker. De beide oprichters, Toesja de Vries en Roel van den Haak, zijn gediplomeerd horlogemaker en weten om te gaan met defecte polshorloges. Na verloop van jaren werken er verschillende horlogemakers voor AWCo; ieder met zijn eigen specialisatie en merk gerelateerde vakkennis.

Op deze manier worden alle bij AWCo verkochte horloges geheel nagekeken. Zo worden de uurwerken vakkundig gedemonteerd, op kapotte en versleten onderdelen gecontroleerd, onderdeel voor onderdeel gereinigd, gereviseerd en indien nodig vervangen. Om vervolgens gemonteerd, fijn afgesteld en gecontroleerd te worden. Door deze stroom van reparaties, is het ook mogelijk om horloges van klanten te onderhouden.

Wat is de procedure voor het innemen van reparaties?
In overleg met de klant wordt bepaald of we het horloge aannemen en door onze eigen horlogemakers kan worden gemaakt of dat wij deze op sturen naar het horlogemerk / de importeur zelf. Het laatste gebeurt voornamelijk bij moderne “nieuwe” modellen. Vaak hebben de gerenommeerde horlogemerken een eigen atelier in Nederland. Die beoordelen de horloges bij binnenkomst of het in Nederland gemaakt kan worden of dat het, in verband met ouderdom, toch doorgestuurd moet worden naar de fabriek in Zwitserland. Wij krijgen in dat geval eerst een melding. U ontvangt van ons dan de vraag of u akkoord gaat met het doorsturen naar Zwitserland.
Mocht het horloge voldoen aan het door ons voorgeschreven niveau dan nemen wij het horloge in. Een van onze gediplomeerde horlogemakers beoordeelt het horloge nogmaals op de staat van de kast en het uurwerk, de eventuele benodigde onderdelen en de daarbij behorende kosten. De prijsopgave zal dan, gemiddeld na 3 á 4 weken na inlevering, door Amsterdam Watch Company u worden doorgegeven. Pas na uw akkoord op deze opgave, zal de horlogemaker beginnen met het onderhoud, dat gemiddeld 6 á 8 weken in beslag neemt.

Als er wordt besloten om het horloge naar het desbetreffende horlogemerk te sturen voor een beoordeling of service, dan houden we ons aan de door de importeur voorgestelde richtlijnen en prijsopgave. Soms gaat het om garantiegevallen van horlogemerken waar wij geen dealer van zijn. De gemaakte kosten voor verzending, verzekering etc., berekenen wij aan de klant door. Gaat u niet akkoord met de prijsopgave van het desbetreffende merk, dan zijn wij genoodzaakt €75,00 in kosten te brengen. Gaat u wel akkoord, dan vervallen deze kosten.

Bij de inschrijving van uw reparatie zal er altijd een reçu worden afgegeven. Hierop staat een reparatienummer waaronder het horloge bij AWCo bekend staat. Zonder dit reçu kunnen wij u het gerepareerde horloge niet meegeven. Wij zijn te allen tijde bevoegd om een reparatie te weigeren.

Welk niveau nemen wij aan?
Horloges die gekocht zijn bij Amsterdam Watch Company, zullen altijd worden aangenomen voor reparatie indien u het garantiebewijs of de aankoopbon meebrengt. Horloges die bij AWCo zijn gerepareerd, hebben altijd 12 maanden garantie op de reparatie. Deze kunt u later altijd aanbieden voor onderhoud, tenzij anders besproken.
Het kan voorkomen dat wij een horloge niet aannemen voor reparatie. Dit kan komen door de kwaliteit van het horloge bij aankoop of door de leeftijd. Over het algemeen neemt AWCo geen horloges aan waarbij de kast (onderdelen) zijn verguld, uurwerktechnieken ouder zijn dan 1945 of uurwerken met een te lage kwaliteit. Ook quartz horloges, zakhorloges en klokken worden niet door AWCO gerepareerd. Heeft u een fraaie imitatie (replica, nepper of fake) of een samengesteld (marriage) horloge? Helaas, ook deze horloges gaan ongerepareerd met u terug.

Deelreparaties
Amsterdam Watch Company neemt geen deelreparaties aan. Het alleen plaatsen van een glas of het richten van wijzers wordt in combinatie gedaan met een volledige revisie van het uurwerk. Alle reparaties die door AWCo worden uitgevoerd worden zonder waterdichtheid afgeleverd. Ook horloges die oorspronkelijk wel waterdicht behoren te zijn. In overleg kan worden besloten om wel een waterdichtheid test uit te voeren, maar deze is periodiek en geeft geen garantie voor toekomstig gebruik. Op deze waterdichtheid test kunt u niet wachten. Wij nemen dan het horloge in om het door ons atelier in orde te laten maken.

Het polijsten (“opmaken”) van een horloge kast wordt enkel gedaan bij een gehele revisie en wordt vaak kosteloos voor u uitgevoerd. In overleg met de klant kan het opmaken van de kast of band worden overgeslagen om zo de originaliteit te behouden. Ook het inkorten van banden van horloges die niet bij Amsterdam Watch Company zijn gekocht, wordt momenteel niet meer uitgevoerd.