Garantievoorwaarden

Bij Amsterdam Watch Company hanteren we twee vormen van garantie. Deze worden hieronder voor u beschreven.

Garantie van echtheid: Amsterdam Watch Company garandeert de echtheid van bij AWCo aangekochte vintage horloges. Hierbij kijken we voornamelijk naar het uurwerk, de wijzerplaat en de complete kast. We bekijken of deze origineel zijn en deze bij elkaar horen. Ook al is het mogelijk om bij sommige merken een losse wijzerplaat te wissen dan nog is deze wijzerplaat origineel en tijd getrouw tenzij anders aangegeven.

Onderdelen die vaak worden vervangen bij geheel onderhoud zoals; Glazen, kronen, wijzers en horlogebanden behoren niet tot de echtheid garantie. Toch worden deze door ons gecontroleerd en als nodig vervangen voor originele en tijd getrouwe onderdelen. Hierdoor is een vintage horloge in zijn meest originele staat en kunnen wij zonder problemen garantie verlenen.

Uurwerktechnische garantie: geven we op het functioneren van het uurwerk. Uw vintage horloge is door AWCo onderworpen aan een aantal strenge kwaliteitseisen en tests. Daarom verlenen wij gedurende 12 maanden na aankoop garantie op het uurwerk. Deze garantie wordt uitsluitend verleend indien u het garantiebewijs dat u bij de aankoop van uw horloge heeft ontvangen, meebrengt bij de klacht.

De garantie vervalt:

  • Indien er schade, als gevolg van ondeskundige of onzorgvuldige behandeling, is ontstaan.
  • Bij reparatie door anderen dan AWCo en haar horlogemakers
  • Als er vocht en/of water in uw horloge is gekomen.

Houd u er rekening mee dat u een vintage horloge heeft aangeschaft, ga hier zorgvuldig mee om. Wees behoedzaam tijdens het sporten! Ook is uw horloge niet bestand tegen vocht en water, indien er vocht in uw horloge komt is het noodzaak dit zo spoedig mogelijk te laten verwijderen. Doe dit nooit zelf maar laat dat doen door specialisten.